zaterdag 17 november 2012

Strafwerk, Zin of onzin?

Waar geloof jij in als uitgangspunt om orde te houden in de klas. “contact voor contract” of “streng begonnen is half gewonnen”

Geloof je dat je eerst moet investeren in een goede verstandhouding met de klas en de individuele leerlingen, en zijn welwillendheid en redelijkheid belangrijke elementen in je aanpak. Geloof je als je dat doet, je autoriteit eigenlijk niet hoeft te gebruiken en als dat toch zo is leerlingen vanwege de opgebouwde band begrip en medewerking tonen. Dan sta jij voor de de eerste visie.

Bij “streng begonnen is half gewonnen”. ga je ervan uit je eerst heel duidelijk maakt wat je grenzen zijn, nog voordat je een band kunt opbouwen met de klas en de individuele leerlingen. Door deze grenzen consequent te bewaken, en direct in te grijpen wanneer ze overschreden worden, maakt je duidelijk wat je van het gedrag van de leerlingen verwacht. Pas wanneer je de klas voldoende onder de duim heeft ga je een band te scheppen tussen jezelf en je leerlingen.

Een zekere Hofkamp heeft er zijn Master thesis over geschreven. http://igitur-archive.library.uu.nl/student-theses/2012-0829-200708/UUindex.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten